Nämnder

Fotogruppen

Med ett annat perspektiv på tillvaron

Fotogruppen är mötesplatsen för sektionens alla fotointresserade. Det spelar ingen roll om du har fotat sen du lärde dig säga "objektivlock" eller om du precis har skaffat din första kamera eller om du bara gillar att titta på andras bilder. En del av oss är fullfjädrade fotografer med ett enormt tekniskt kunnande, medan andra är riktiga konstnärssjälar och en del är lite av varje. Ett intresse för foto i alla dess former är det som för oss samman.

Våra aktiviteter kan vara allt ifrån att gå på fotoutställningar, ta bilder på något tema, diskutera tagna bilder eller andra spännande fotoäventyr – medlemmarna bestämmer. Vi får även in fotouppdrag, främst från sektionen men även andra intressenter. Vilket är ett utomordentligt tillfälle att få visa upp sina verk...!

Varmt välkommen bakom kameran!

Funktionärer för fotogruppen
Nyheter & event för fotogruppen

18 feb: Fotogruppen goes to Fotografiska

15 februari 2018
Hello people, this Sunday Fotogruppen will go to Fotografiska! We will meet at the middle exit of Slussen (the bridge to gamla stan) at 11:00 and will walk over from there. If you want to tag along head over to our facebook group and join the event there! Also: Don't forget your student ID!

07 okt: Photowalk #1

27 september 2017
Hello photosusiasts, it's time for our first photowalk! Since autumn is unfortunately around and we have a great park just behind campus, why not make the best out of it and enjoy the colours of autumn (on a hopefully sunny day) in the park. We'll meet at at the green area/fountain between D & E Building. Wear some comfortable shoes and dress for the weather, we'll be outside as long as the weather allows it! Since this is the first meeting, please also bring your Mecenat cards (hardcopy or digital - as long as it has the Chapter-Logo), so I can see, that you're actually a chapter member ;) 'cause you need to be! Oh and of course: whatever tool you'd like to use for taking pictures ;)

Vilken dag ska vi ha SM#2 & SM#4?/What day should we have SM#2 & SM#4?

5 oktober 2016
Eftersom två av våra SM är längre än de andra vill vi fråga er vilken veckodag ni skulle vilja ha dem! Mer info finns i formuläret! ---- Click for English

17 dec: Fotomingel hos Aifo

4 december 2014
Häng med Fotogruppen och Kommunikationsnämden på fotomingel!

21 nov: FG och KN gör: Fotomässan

7 november 2014
Fredagen den 21/11 så kommer Fotogruppen och Kommunikationsnämnden att åka till Älvsjö för att gå på Fotomässan. Vill du följa med?

CV-foto på Branschdagen

12 oktober 2014
Fotogruppen fotade CV-bilder på Branschdagen och nu är bilderna färdiga för att användas i era CV:n.

Besök på fotografiska

30 januari 2013
Har du inte besökt fotografiska och LaChapelle-utställningen ännu? Inte vi heller.

Fotoklubben besöker professionell fotostudio

27 november 2011
Är du sugen på att testa studiofotografering? Då ska du hänga med imorgon, måndag, då vi besöker aifo. Vi ska få lära oss om ljussättning samt prova på och leka runt i deras professionella fotostudio. Det har pratats länge om att många är sugna på att testa studiofotografering och aifo är ett riktigt häftigt företag så missa inte det här! Vi samlas kl 13 utanför spärrarna till Tekniska Högskolans tunnelbanestation och åker tillsammans till studion i Sundbyberg. Facebook-event finns här.

Titta på eldkonster!

11 oktober 2011
Imorgon, onsdag (12/10) kommer Fotoklubben att prova på att fota när Lennart Jönsson utför eldkonster! Vi börjar med ett fotomöte kl 17.15 i Nymble, på hyllan, där vi kommer titta på allas bilder på temat "fult är snyggt". (Glöm inte att lägga in era bilder, ni som har tänkt det!) Sedan, ca 30 - 40 minuter senare går vi ut och fotar. Alltså: 17.15: Fotomöte på hyllan i Nymble Ca 17:45 - 18:00 Eldkonster nedanför rampen till Meta Alla som är sugna på att kolla är hemskt välkomna, vare sig ni vill fota eller inte!

Näringslivsgruppens och Fotoklubbens infokväll 12/9 i META 17.15

8 september 2011
Är du intresserad av att få reda på mer om vad Näringslivsgruppen och Fotoklubben ska göra under året och om du funderar på att engagera dig i någon av nämnderna men inte riktigt har bestämt dig än så är du varmt välkommen på vår gemensamma infokväll! Först kommer Näringslivsgruppen och dess ledningsgrupp att presentera sig, sen blir det mingel med hembakt(!) och då finns det såklart tillfälle att ställa frågor om det är något mer du vill få reda på. Efter fikat kommer Fotoklubben hålla en presentation. Ta chansen att engagera dig i sektionen, det är grymt givande, lärorikt och kul! Vi syns där!

Du glömmer väl inte att gå på Branschdagen?

5 april 2011
Som alla vet är det dags för Branschdagen imorgon! Det alla kanske inte vet, är att man fortfarande kan anmäla sig om man vill lyssna på talarna. Schemat för dagen är följande; 09:00 - Registrering öppnar i Puben i Nymble. Frukost serveras i Puben och garderob finns i Gröten. 10:00 - Första talaren börjar. Nya Matsalen. Därefter en talare i timman. 11:00 - Utdelning av luncher påbörjas. Tänk på att du måste registrera dig och få en matbiljett för att kunna hämta ut din lunch! 14:00 - Lunchen stänger. 16:00 - Sista talaren avslutar och mässan stänger. 18:00 - Fest och mingel med The Natashas på scen i Stora Gasque Exakt talarschema kan du se på http://www.branschdag.com/ På festen kan man fortsätta prata och mingla med företagen, lyssna på livemusik med The Natashas på scen och man kan självklart köpa mat och dryck i baren till studentvänliga priser. Dörrarna till festen öppnas som sagt vid 18 och eftersom lokalen är platsbegränsad gäller först till kvarn, därefter en in, en ut. Kom i tid för att inte missa något! Vi ses på Branschdagen!

Porträttfotografering till Tidningen Uttryck

23 mars 2011
Fotoklubben behöver er hjälp! Tidningen Uttryck vill ha en full sida med porträtt, där temat är Färgstarkt. Vi vill ha karakteristiska ansikten, av alla färger och former. Känner du dig träffad eller vet någon som du tror skulle passa, hör av dig till fotoklubben@media.kth.se Datumet för fotograferingen är 30/3, från kl 13:30. Vi behöver många personer så bjud in (eller prata med) så många ni kan :) När vi vet hur många det blir sätter vi upp ett schema som vi delar ut, men varje porträtt kommer gå ganska fort att ta. Hör av er om det är något!

Fotoklubben på nya äventyr

24 januari 2011
Hej alla fotointresserade! Nu är det dags att dra igång fotoklubben år 2011! På media är det ju som bekant väldigt många fotointresserade, ändå är vi väldigt få aktiva i fotoklubben. Underligt, eller hur? Vissa har kanske inte kommit för att man tror att bara proffs får vara med i fotoklubben. Så är det verkligen inte, du är välkommen om du så fotar med din mobil eller kanske bara gillar att titta på foton. Flera har nog tyckt att det känts jobbigt att vara tvungen att ta en bild efter ett tema mellan varje möte. Helt i onödan, det är ju inget krav att man måste ta några bilder. Om folk hellre vill det kanske vi ska skippa temana? Min mening är att fotoklubben ska vara för alla fotointresserade på media, och nu är det perfekta tillfället att forma den! Vad vill ni göra i fotoklubben? Några saker vi pratat om är att gå på "photo walk" (gå i grupp någonstans och fota), testa på studiofotografering samt fota varandra (eller andra). Har du några idéer eller funderingar om vad du skulle vilja göra i fotoklubben? Vill du visa en bild du tagit? Prata om Nikons senaste objektiv? Be om tips? Berätta om en fotograf du gillar? Kom då till årets första fotomöte, onsdagen den 2/2, kl 17.15 vid scenen i Nymble, och hjälp oss att forma fotoklubben! Det här kan bli hur stort eller litet vi vill - the sky is the limit. Ses där! /Jon Alexandersson Fotoklubbsansvarig