Nämnder

Kommunikationsnämnden

PR, Marknadsföring och kommunikation - Via alla kanaler!

- En nämnd att utveckla din kreativitet inom och lära av varandra

Kommunikationsnämnden är medietekniks egna PR-grupp. Nämnden ansvarar för intern och extern kommunikation i sektionen samt värnar om och arbetar för medieteknik som varumärke. Vi har också hand om hemsidan och ser till att den håller sig i tiden och ständigt uppdateras med aktuell information.

Nämnden är helt projektstyrd och medlemmarna tar på sig projekt som intresserar dem själva och som de känner är utvecklande och lärorika. Komnunikationsnämnden besitter kunskap inom områden som PR, layout, grafik, webb, illustration, fotografi och mycket mer. Vi tar gärna på oss uppdrag inom vårt område!

Funktionärer för kommunikationsnämnden
Nyheter & event för kommunikationsnämnden

SÖK KOMMUNIKATIONSNÄMNDEN 20/21

10 september 2020
Älskar du MEDIA? Vill du jobba med kreativa roliga projekt vid sidan av skolarbetet med en härlig grupp människor som delar samma intressen? SÖK KOMN 20/21: bit.ly/sokkomn20-21 !!!

Ansökan till Kommunikationsnämnden 2019/2020!

11 september 2019
ÄLSKAR DU MEDIA?! Sök Kommunikationsnämnden 2019/2020 och få chansen att utveckla dina kreativa sidor!

KOMMUNIKATIONSNÄMNDEN

25 september 2017
Kommunikationsnämnden söker nya medlemmar! Vi gillar medier, design, PR, merch, mysiga kvällsmöten med torsdagspub som avslutning och gammal hederlig kreativitet! Du också? Dags att joina! Ansök senast 1/10

Sök till Kommunikationsnämnden!

1 december 2016
Om du har ett intresse för design så är Kommunikationsnämnden för dig! I år struktureras nämnden om och vi söker istället dig som vill bli ansvarig för ett område.

16 nov: Kommunikationsnämndens Infomöte 16/11

12 november 2015
Dags för Kommunikationsnämndens infomöte den 16 november. Det bjuds på fika!

Intresseanmälan för ny sektionshoodie & tygpåse

17 oktober 2013
Börjar bli lite kyligt? Right? Och det är fett lame med ryggsäck? Ja? Allt du saknar är en sektionshoodie och en matchade tygpåse.

Medietekniks Nya Hemsida!

23 januari 2013
Brand spankin' new!

Nobel NightCap 2012 behöver en logga!

13 mars 2012
Vill DU designa loggan till Nobel NightCap 2012 och få chansen att vinna heder och ära samt biljett till NNC12? Maila ditt bidrag till nobelnightcap@ths.kth.se senast måndag 19 mars!

Uppstartsmöte Kommunikationsnämnden

7 oktober 2011
Hej där sektionen! Nu ska Kommunikationsnämnden ha sitt uppstartsmöte! Vi kommer gå igenom vad som gjorts hittills samt framtida projekt. Detta är ett utmärkt tillfälle att få reda på mer om KN och kanske engagera sig :) Datum: Onsdag 12/10 Tid: 12-13 Plats: TV-rummet Nymble

Sök till Kommunikatör på Sektionen!

27 september 2011
Sätt Medieteknik på kartan i näringslivet och på KTH. Är du intresserad av att jobba med marknadsföring och PR? Vill du skapa en profil för Medieteknik som ska synas utåt mot företag och andra sektioner på THS? Vill du vara den person som knyter ihop all kommunikation som sker internt på sektionen? På sektionsmötet den 27:e september är det fyllnadsval av kommunikatör till sektionen. Som kommunikatör är man ansvarig för all kommunikation som sker inom och utifrån sektionen. Man är ytterst ansvarig för att sektionen marknadsförs och att detta sker på rätt sätt - medietekniskt och enligt den grafiska profilen. Vidare så driver man kommunikationsnämnden, som är medietekniks mest kreativa grupp som gör allt från hemsidor till posters tillsammans. Man får också sitta med i kommunikationsråd på THS tillsammans med alla andra sektioner, skicka ut ett nyhetsbrev till alla sektionens medlemmar och ta hand och mail och förfrågningar från företag. Du sitter dessutom med som ledamot i Styrelsen vilket ger dig yttrande- och beslutanderätt i många viktiga ärenden, och du jobbar med att exponera Medieteknik utåt med hjälp av denna resurs som är guld värd. Kommunikatören är en av de viktigaste posterna på Sektionen, och ser du din framtid inom marknadsföring och PR är detta ett perfekt sätt att starta din karriär. Det blir ditt jobb att tillsammans med Näringslivsgruppen etablera Medietekniks varumärke ute hos företag, och därmed göra Medietekniker till ett självklart val för framtida arbetsgivare. I och med att det är ett fyllnadsval sträcker sig mandatperioden fram till 31 dec 2011. För att kandidera eller ställa frågor, mejla: val@media.kth.se Valet av Kommunikatör sker under Sektionsmöte #1 på tisdag den 27:e september kl. 17.15 i sal V2, Teknikringen 76. Som kommunikatör är man ansvarig för all kommunikation som sker inom och utifrån sektionen. Man är ytterst ansvarig för att sektionen marknadsförs och att detta sker på rätt sätt - medietekniskt och enligt den grafiska profilen. Vidare så driver man kommunikationsnämnden, som är medietekniks mest kreativa grupp som gör allt från hemsidor till posters tillsammans. Man får också sitta med i kommunikationsråd på THS tillsammans med alla andra sektioner, skicka ut ett nyhetsbrev till alla sektionens medlemmar och ta hand och mail och förfrågningar från företag.

STUDERAR DU DIGITAL TEKNIK OCH KOMMUNIKATION?

30 maj 2011
DÅ VILL DU INTE MISSA SIGMAS LIVESÄNDNING FRÅN CAMP DIGITAL OCH CHANSEN ATT STÄLLA FRÅGOR DIREKT TILL NÅGRA AV SVERIGES FÖRELÄSARE FRÄMSTA DÅ VILL DU INTE MISSA SIGMAS LIVESÄNDNING FRÅN CAMP DIGITAL OCH CHANSEN ATT STÄLLA FRÅGOR DIREKT TILL NÅGRA AV SVERIGESFÖRELÄSARE Den 31 maj kan du som student följa Sigmas stora event – Camp Digital – via våra livesändningar på nätet och på Twitter! Sigma har anlitat föreläsare från företag och universitet som ligger i frontlinjen inom digital teknik, strategi och kommunikation. Självklart kommer det bli riktigt intressant att höra hur Google, Facebook och Pirate Bay/Flattr, Volvo, Fritidsresor, Halens, Tele2 m.fl. omsätter de digitala möjligheterna till nya smarta sätt att göra affärer. Dessutom kan du ställa frågor direkt till föreläsarna via vår chatt och Twitter! Ta en titt på den fullspäckade agendan: www.sigma.se/campdigital Välkommen att följa Camp Digital live den 31 maj. Sändningarna pågår mellan 12.15 – 19.00: www.sigma.se/campdigital/live Du kan även följa sändningarna på Facebook: www.facebook.com/sigmaab Eller, följ oss på Twitter: #campdigital

Swedish Game Awards

14 april 2011
The time has come for the first GDE (Game Developement Evening) of the season. On the 19th of April we gather to learn more about the craft of game development. This event will be hosted by SGA with none other than DICE and Easy – two prominent developers on the scene who will be there to talk to you all. Among others Patrick Bach, senior producer on the third sequel to Battlefield, will talk about Battlefield: Bad Company 2. From Easy we have Kristoffer Benjaminsson, CTO, to talk about their newly released title, Battlefield Play4Free. A GDE is an excellent opportunity to listen to speeches about game development by people from the industry. Take this chance to meet the employees, the HR people and ask questions about their work. And while you’re doing that, make sure you “nom on” some free food and drinks! Although this event is mainly for the participants in the competition, we invite anyone with an interest. We hope that this will inspire or otherwise help you with your projects in the future, as well as aid you in your current undertaking. When 19 April, 17.30 Where Lindstedtsvägen 30, Stockholm (map) What GDE with DICE and Easy, an opportunity to meet and mingle with the people behind the Battlefield-franchise and Mirrors Edge Don’t forget to register for the event. Hope to see you at the GDE with DICE and Easy!

Du glömmer väl inte att gå på Branschdagen?

5 april 2011
Som alla vet är det dags för Branschdagen imorgon! Det alla kanske inte vet, är att man fortfarande kan anmäla sig om man vill lyssna på talarna. Schemat för dagen är följande; 09:00 - Registrering öppnar i Puben i Nymble. Frukost serveras i Puben och garderob finns i Gröten. 10:00 - Första talaren börjar. Nya Matsalen. Därefter en talare i timman. 11:00 - Utdelning av luncher påbörjas. Tänk på att du måste registrera dig och få en matbiljett för att kunna hämta ut din lunch! 14:00 - Lunchen stänger. 16:00 - Sista talaren avslutar och mässan stänger. 18:00 - Fest och mingel med The Natashas på scen i Stora Gasque Exakt talarschema kan du se på http://www.branschdag.com/ På festen kan man fortsätta prata och mingla med företagen, lyssna på livemusik med The Natashas på scen och man kan självklart köpa mat och dryck i baren till studentvänliga priser. Dörrarna till festen öppnas som sagt vid 18 och eftersom lokalen är platsbegränsad gäller först till kvarn, därefter en in, en ut. Kom i tid för att inte missa något! Vi ses på Branschdagen!

Märkestävling

4 april 2011
Hej! Som ni kanske sett så har vi anordnat en märkestävling, en tävling i att designa det nya märket som ska sitta på medieteknikers frackar (se det nuvarande märket här till höger). Tyvärr har reglerna för utformning och utförande inte preciserats tillräckligt väl tidigare, och därför har styrelsen beslutat att göra om hela tävlingen. Den nya tävlingen fungerar på samma sätt som den gamla (läs det gamla inlägget här): Det är bara du själv som sätter begränsningarna för hur märket kan se ut. De enda kraven som finns är att Medietekniks logga finns med och att ”Sektionen för medieteknik” finns i textform någonstans på märket (loggan finns redan på frackarnas ryggar – det här märket ska liksom fylla i med att tala om vilken sektion vi går). MEN vad som måste poängteras tydligare till den här gången är att det är ett krav att läsa den grafiska manualen före man skickar in sitt bidrag. DEN FINNS ATT HÄMTA OM DU KLICKAR PÅ LÄNKEN HÄR. Skåda sidan 9 extra noga! Det problemet vi hade senast var alltså att Medietekniks logga täcktes över av text/föremål. Tänk även på att namnet måste vara angivet som "Sektionen för medieteknik" (vilket står i stadgarna). Vi ser gärna att flera lämnar in bidrag! Alla medietekniker får och borde ta chansen att ställa upp i denna prestigefyllda tävling! Det vinnande märket kommer att ställas i ännu en omröstning mot det nuvarande märket under ett sektionsmöte (den 27 april), och om det nya märket inte vinner kommer det ännu att utföras och säljas i form av ett årskursmärke. Maila ditt bidrag till kommunikator@media.kth.se senast den 20 april! LYCKA TILL! Ursäkta dessa omständigheter!

Rösta om Medietekniks nya märke!

26 mars 2011
Nu är det dags att rösta om vilket märke som ska pryda medieteknikers ärmar i framtiden! De fem bidragen ser du nedan och du lägger din röst på den här sidan (KLICKA HÄR PÅ LÄNKEN! OBS, du måste klicka på det ursprungliga inlägget för att komma åt länken). För att rösta måste du plugga på Medieteknik och varje person har endast en röst. Röstningen pågår till den 1 april klockan 23.59. Vinnaren kommer sedan att presenteras på Medietekniks Branschdag den 6 april. För eventuella frågor och funderingar, hör av er till Ingrid på kommunikator@media.kth.se. Märke 1 Märke 2 Märke 3 Märke 4 Märke 5

Glöm inte märkes-tävlingen!

23 mars 2011
Idag är det sista dagen att lämna in sitt bidrag till Medietekniks eminenta märkestävling! Läs mer information angående detta i en tidigare post på länken här. Skicka ditt bidrag till kommunikator@media.kth.se. Lycka till!

Gillar du att illustrera och grafisk design?

15 februari 2011
Gillar du att pyssla i Indesign, Photoshop eller Illustrator? Eller är du nyfiken på att lära dig mer om dessa program och utveckla din förmåga? Då ska du kolla hit! Kommunikationsnämnden har ett par riktigt spännande uppdrag att bita tag i, som involverar design av affischer och trycksaker. Dessa produkter kommer att exponeras inför en stor publik, både studenter på KTH och företag. Det är alltså ett utmärkt tillfälle att briljera på proint-seminarierna med din överfulla e-portfolio! Samt något som kan boosta ditt CV. Kontakta Kommunikationsnämnden på kommunikator@media.kth.se. Eller skriv en kommentar på Facebook.

Gillar du grafisk formgivning och illustration?

10 februari 2011
Sitter du och ritar under föreläsningar istället för att lyssna på föreläsaren? Är du vaken halva natten för att utforska Illustrator, Photoshop och InDesign? Eller är du bara väldigt kreativ och nyfiken på att lära dig mer? Då ska du kolla hit! Kommunikationsnämnden har ett par riktigt spännande uppdrag att bita tag i, som involverar design av affischer och trycksaker. Dessa produkter kommer att exponeras inför en stor publik, både studenter på KTH och företag. Det är alltså ett utmärkt tillfälle att briljera på proint-seminarierna med din överfulla e-portfolio! Samt något som kan boosta ditt CV. Kontakta Kommunikationsnämnden på kommunikator@media.kth.se. Eller skriv en kommentar på Facebook.