Nämnder

Medielabbet

En kreativ lekstuga

Medielabbet är en mångsidig, studentdriven förening som verkar för att inspirera och motivera studenterna på Medieteknik. Vi utforskar vad medieteknik verkligen är och kommer att bli i framtiden. Medielabbet driver även en blogg som du kan hitta på medielabbetkth.wordpress.com

Var med och gör roliga projekt och events med oss! Sitter du på kunskap som du bara måste dela med dig av? Varför inte samarbeta med oss och anordna en workshop för dina medstudenter? 

Om du vill mätta din medietekniska leklust är Medielabbet föreningen för dig!

Funktionärer för medielabbet
Nyheter & event för medielabbet

05 dec: Möte med Medielabbet

1 december 2018
Välkommen på möte med Medielabbet!

05 okt: Infomöte Medielabbet

2 oktober 2015
Nu startar Medielabbet officiellt upp igen för det här året. Medielabbet är medietekniks egen experimentverkstad som utforskar medieteknik på ett lite mer lättsamt och praktiskt sätt än vad utbildningen ger.

Medielabbet 2014/2015 söker härligt folk till vår ledningsgrupp (och allmänt intresserade!)

4 juli 2014
“During human progress, every science is evolved out of its corresponding art.” -Herbert Spencer. Medielabbet handlar om vetenskap och konst. Det är inte konstigare än så.

Avatar Alpha

28 januari 2012
Förra året testade Medielabbet att styra en annan människa över videolänk. Det gick jättedåligt! Kolla på videon från det fantastiskt misslyckade experimentet nu! [Klicka på inläggstiteln för att se videon] medieteknik.com/medielabbet/projekt/avatar-alpha/

Lyssna på en binaural ljudpjäs!

22 mars 2011
Medielabbet har spelat in en riktigt häftig (och läskig!) ljudpjäs i binauralt ljud. Det är alltså äkta 3D-ljud som du kan lyssna på i vanliga stereohörlurar. Lyssna på pjäsen med hörlurar på Soundcloud (http://soundcloud.com/medielabbet/the-interrogation-chamber) eller på Youtube (http://www.youtube.com/watch?v=u163wC6mP2A)!

Medielabbsbloggen tillbaka för vårterminen!

9 februari 2011
Du har väl inte missat att våren är här och Medielabbsbloggen vaknat ur sin vintersömn? Har du inte riktigt koll på vad du pluggar till eller vill få bättre koll på medieteknikvärlden? Från och med vårterminen skriver vi varje onsdag och söndag inlägg som kommer orientera dig i medieteknik och väcka tankar kring de problem och möjligheter som finns. Börja redan nu på http://medielabbsbloggen.wordpress.com!

Bilder från Hackoustics

4 december 2010
Igår kväll anordnade Medielabbet en kväll djupt nere i en vackert belyst R1 där elektroakustiska ljud gick lösa. Besökarna fick gå runt bland olika ljudstationer och prata med forskarna bakom dem. Kjetil Falkenberg Hansen visade olika programvaror som används för elektroakustiska musikframföranden och musikgenerering och fick se prov på det när de inbjudna artisterna tog scenen. Klicka på titeln för att se foton och läsa mer.

Medielabbsbloggens månadsrapport: November

4 december 2010
I november har Medielabbsbloggen besökt Gamex, jagat videor på internet och funderat. Här har ni några av skriverierna. Klicka vidare för länkarna!

Medielabbet presenterar Hackoustics

27 november 2010
Kom på en elektroakustisk musikkväll i reaktorhallen den 3 december! Följ med djupt ner under marken till reaktorhallen R1 och lär dig om den elektroniska musikens hemligheter. Under kvällen kommer du få en crashcourse i musikprogrammering, kolla på häftiga ljudinstallationer och lyssna på live-framträdanden av framstående elektroakustiska artister. Anmäl ditt namn nu till "medielabbet@yahoo.se"!

Medielabbsbloggens månadsrapport: Oktober

1 november 2010
Nu i oktober startade vi i Medielabbet igång vår blogg. Skriverierna har bjudit på småtips, intressanta videor och lite berättelser. Här kommer ett axplock läsvärda inlägg! Klicka vidare för länkarna!

Var med och skapa frågesportsspel om medieteknik

27 oktober 2010
Känner du till frågesportspelens frågesportspel Trivial Pursuit? Nu ska vi tillsammans göra ett likande brädspel med medieteknikfrågor. Så när några teknologer känner för att mysa i sektionslokalen, nu eller i framtiden, kommer det alltid finnas ett givet första spel, Median Pursuit! Bildande, återuppfriskande och roligt. Men vi behöver ha med dig för att skapa det! [...]

Diskussionsverkstad om Medieteknik med tebjudning

2 oktober 2010
Hur förklarar du vad medieteknik är när någon frågar? Varför behövs medieteknik? Vad kan en medietekniker göra? Hur spelar medieteknik roll i dagens och framtiden samhälle? Vad ska du jobba med? Medieteknik är en av de bredaste utbildningarna på KTH och ibland kan det vara svårt att få en fokuserad bild av den. På onsdag  anordnar Medielabbet en diskussionsverkstad och tebjudning där alla som vill kan komma och diskutera vad medieteknik är. Under denna angenäma tillställning är inga slutsatser är för långdragna. Vi skriver ner allt om medieteknik på ett gigantiskt papper. Den här mindmappen kommer sen att printas på en plansch som ska fungera som inspiration för alla medieteknikstudenter och ska visa vad medieteknik är för andra teknologer. Kom till diskussionsverkstaden nu på onsdag 6 oktober klockan 15:20 längst uppe i Nymble (Musikrummet/TV-rummet/Radiorummet).

Denna måndag återuppstår Medielabbet!

11 september 2010
Nu på måndag så kommer Medielabbet att ha sitt intromöte i Ljusgården klockan 17:15. Efter ett par års vila nystartar vi nu i höst och intromötet är ett ypperligt tillfälle att få reda på mer om vad vi kommer att göra. Dessutom, fika till alla! Vill du blogga, diskutera eller experimentera? Medielabbet är för dig! [...] Läs mer genom att klicka på rubriken!