Nämnder

Sånglederiet

Åhhh tempo!

Sånglederiet, skulle vi lite ödmjukt säga, är KTHs absolut bästaste sektionsförening och något av Mediesektionens kreativa hjärta. I Sånglederiet samlas glada sångfåglar som gillar att engagera sig i att sjunga, att gyckla och att sångleda gasquer.

En medlem i Sånglederiet kallas för sångledare och känns igen på följande sätt:

1. Sångledaren bär ett sånglederimärke på höger slag på fracken (Öfversångledaren har dessutom en krona på sitt märke)

2. Sångledare leder gasquer två och två och finns då längst fram vid scenen så att alla tokiga gyckel och sånger skall kunna komma på rätt plats i rätt tid.

3. Sånglederiet är stolta protektorer av Qwasten och ses därför ofta med den, utom på lördagar, då den givetvis återfinnes i Kalmar.

4. Sånglederiet är redaktörer av Melodia och därför viftas det gärna vitt och brett med den bland medlemmarna.

Bifoga fil: 
Funktionärer för sånglederiet
Nyheter & event för sånglederiet

26 feb: Sånglederiet börjar planera för nästa Melodia!

23 februari 2016
Melodian är vår sektions Bibel, dess Koran, dess Daodejing. Därför kommer Sånglederiet att under 2015 arbeta fram ett tillägg med material som bör läggas till för att göra en bättre, mer fullständig sångbok.

Missa inte uppstartsmöte ikväll!

8 oktober 2014
Uppstartsmöte för sånglederiet ikväll klockan 17.15 i E33!

Det våras för ny sångbok!

15 maj 2013
Har du en sång som MÅSTE vara med? Eller något eminent roligt och härligt pyssel? Hör av dig!

Välkomna till Sånglederiet 2.0

3 februari 2013
Det är hög tid att det ruskas liv i Sånglederiet. Vill du hänga med i svängarna?

Stort Grattis, S.C.A.R.T.!

14 februari 2011
I helgen var det fullt pådrag på kåren när Quarnevalen ordnade melodifestival. Tio bidrag hade valts ut av staben att tävla om äran av vinsten och att få framträda med sitt bidrag längst fram i Quarnevalståget den fjortonde maj. Media representerades av Sånglederiet samt av Muffin som deltog med en sektionsöverskridande konstellation. När klockan slagit 19.08 öppnades dörrarna till nya matsalen och ca 400 personer vällde in för att lyssna. De välkomnades med ett framträdande av "The Stabers", ett band bestående av Quarnevalsstaben 1987. Därefter presenterades juryn: Q-generalen Artur Kransengren, KTH-legenden Anders Flodström samt programledaren och mysfarbrorn Peter Harrysson. Domarna fick sätta sig tillrätta och så satte allt igång på riktigt. Det kändes lång väg att de tävlande var taggade och med hela matsalen fylld samt en hel del folk vid hyllan så blev det riktigt bra stämning. Båda bidragen med representanter från Media gjorde riktigt stabila insatser på scen (samt Roger som styrde ljuset helt sjukt bra!). Efter framträdandena så gick juryn iväg för att ta ut vinnarna och nya matsalen stängdes. Egentligen skulle Da Buzz spelat men de ställde in väldigt sent pga sjukdom. Så när dörrarna öppnades igen och folket började fylla salen så satt domarna redo att presentera resultatet. Stämningen var elektrisk! Vinnare: S.C.A.R.T! Bandet fick framföra sin låt igen och total lycka bland deltagarna! Festen varade natten lång och kommer nu göra ett uppehåll till den fjortonde maj då det är full fart igen! Stort grattis till våra vinnare som verkligen sätter Media på kartan och ett stort tack till alla som gjort bidraget möjligt! Kramar ÖS