Nämnder

Studienämnden

Studienämnden utför en av de mest grundläggande uppgifterna för en fungerande utbildning, nämligen studiebevakning! Studienämnden har som uppgift att se till att utbildningen håller tillräckligt hög kvalité både i utbildningen som helhet och varje kurs för sig. I Studienämnden sitter Studienämndsordförande (SNO), Programansvarig student (PAS), Jämställdhet- och mångfaldsombud (JämO), Studerandeskyddsombud (Sture) samt klassansvariga studenter (KAS).

Har du problem med någon kurs eller frågor om något annat som rör utbildningen finns vi där för dig! Vill du göra ännu mer är det bara att gå med som KAS eller bara dyka upp på ett studienämndsmöte och hjälpa oss att ta del av vad just du tycker och tänker!

Studienämnden har lunchmöten varannan onsdag.
Tveka aldrig att höra av dig till oss genom att skriva ett mail eller gå in på denna länk: https://docs.google.com/forms/d/1D1WGKkTbnK761y5qlma_S1wj95XPdOJ-h42UaAa...
Vill du veta mer? Kolla in Studentguiden:

Funktionärer för studienämnden
Programansvarig student
Bild för Amanda Andrén

Amanda Andrén

Programansvarig student
Bild för Alex Modee

Alex Modee

Jämlikhets- och mångfaldsombud
Bild för Christofer Vikström

Christofer Vikström

Nyheter & event för studienämnden

Studybuddy kommer stå i META på torsdag (5/9)

2 september 2019
På torsdag kommer Studybuddy stå i META under lunchen i samband med Mottagningen. Antalet sittplatser i lokalen kan därför vara begränsade, men det kommer fortfarande gå att äta lunch som vanligt.

30 nov: Program Updates in Media Management

24 november 2016
You study Media Management and/or just want to know what is going on in the program, what changes CSC is about to implement right now and how the program is going to be developed in the future?

Stormöte med Studienämnden! / Grand meeting with the study council!

19 april 2016
På måndag 25 april är det stormöte igen! Kom och berätta för oss vad du tycker om dina kurser! Detta riktar sig främst till ÅK1-3 men alla är såklart välkomna! Som vanligt kommer det finnas fika! Tiderna som gäller är: ÅK1 12.10-12.25 ÅK2 12.25-12.40 ÅK3 12.40-12.50 -Click for english-

Till dig som ska söker masterprogram i höst!

23 mars 2016
Till dig i Åk 3 som ska söka masterprogram i höst! Möt de masterprogramansvariga och studievägledningen och få mer information om programmen och behörighetskraven onsdagen den 6 april 2016, kl. 13:00-14:00 i Sal: E2, Lindstedtsvägen 3 (E-huset).

Stormöte med Studienämnden!

18 februari 2016
**Will follow in English** På måndag har Studienämnden åter igen ett stormöte för att ni ska kunna ge oss input om era kurser! On monday the Study Comitee will have a meeting for all students - come and give us input on your courses!

Medieteknikstudenter i tidningen Ny Teknik

22 december 2015
Tidningen Ny Teknik har intervjuat en av projektgrupperna från kursen Future of Media om deras projekt som visar film på pappersförpackningar.

Info om nya mastern finns ute!!!

18 november 2015
Nu är informationen äntligen blivit officiell för Interaktiv Medieteknik!

Stormöte med Studienämnden!

9 november 2015
Studienämnden bjuder in alla medietekniker i årskurserna 1-3 till ett stormöte, där alla är välkomna att diskutera sina kurser. Allt som sägs kommer att föras vidare till länkmötena på onsdag! När? Tisdag 10 november kl 12-13 Var? 1537, plan 5 i E-huset Vi bjuder på fika!

Årets lärare - vår nominering

30 september 2015
Vi har nu fått in resultaten av vår omröstning och Media kommer att nominera Lars Filipsson till Årets lärare! För att läsa vår nominering är det bara att klicka på länken nedan!

01 okt: Studienämnden - lunchmöte

30 september 2015
Imorgon är det är torsdag och jämn vecka och det betyder att Studienämnden har lunchmöte! Det är öppet för alla att komma och vi håller denna gång till i biblioteket i grupprum 6 - "Bernoulli"!

Rösta på din favorit till Årets Lärare!

23 september 2015
Nu går det att rösta på nominerade lärare till Årets lärare! Röstningen är öppen fram till 30 september! Länkar finns nedan.

Årets lärare!

7 september 2015
Årets lärare är ett pris som instiftats av Ericsson 1985 för att främja pedagogisk utveckling vid KTH. Priset delas ut på KTH:s diplomering i december. Det här är vår möjlighet att premiera personer som arbetar för att utveckla utbildningen med pedagogik i fokus!

Är du sugen på utbytesstudier?

26 november 2014
Nu är anmälan för utbytesstudier öppen!

N5T över för denna gång!

18 november 2014
Efter dagens diskussioner har vi hittat en vänutbildning i Medieteknik-mastern på DTU!

N5T Peer Evaluation Program

18 november 2014
Fem av de största tekniska universiteten i norden möts i Köpenhamn för att diskutera valda utbildningar och vi har en studentrepresentant på plats. I år diskuteras civilingenjörsprogrammen Elektroteknik och Medieteknik.

Glöm inte att välja kurser inför våren!

6 november 2014
Kansliet har nu gått ut med information angående kursvalet inför våren 2015.

Workshop: Vad är Farsta?

27 oktober 2014
OpenLab på KTH har fått i uppdrag av bland annat Farsta stadsdelsförvaltning att undersöka hur Farsta kan bli en mer dynamisk stadsdel.

Studiegrupper i Envariabelsanalys!

22 september 2014
Jag hoppas inte ni har missat detta! Du som är student på CMETE och envariabelkursen SF1625 har möjlighet till att delta i en studiegrupp.

Medielabbet 2014/2015 söker härligt folk till vår ledningsgrupp (och allmänt intresserade!)

4 juli 2014
“During human progress, every science is evolved out of its corresponding art.” -Herbert Spencer. Medielabbet handlar om vetenskap och konst. Det är inte konstigare än så.

Vill du vinna en biobiljett, bli bjuden på fika och göra skolan bättre för framtidens studenter? Klart du vill!

12 maj 2014
Vi i studienämnden håller på med en kursutvärdering där du får utvärdera den eller de kurser du har mycket att säga om (bra som dåligt). Som tack för hjälpen kan du imorgon tisdag 13e maj hämta fika i meta kl 12-13. Du har även en chans att vinna en biobiljett! https://tinyurl.com/studienamnd