Nyheter & Event

9 november 2012

Uttryck 2013 söker dig!

Hej, kära Medietekniker - nu är hög tid att söka redaktionen för Uttryck 2013! Uttryck är ett projekt som gjorts inom sektionen sedan 1987 (Leif Handberg med vänner kickade igång det), och består i att man gör en annonsfinansierad tidning med en upplaga på ~7000ex, helt från scratch.
Hej, kära Medietekniker - nu är hög tid att söka redaktionen för Uttryck 2013! Uttryck är ett projekt som gjorts inom sektionen sedan 1987 (Leif Handberg med vänner kickade igång det), och består i att man gör en annonsfinansierad tidning med en upplaga på ~7000ex, helt från scratch.
Från ett embryo, en känsla, några första trevande idéer om vad man vill tidningen ska handla om, vilken storlek, attityd, till dess att man rekryterat skribenter, fotografer, illustratörer, layoutat tidningen, fixat tryckerier, papper och binderier, och några månader senare crunchas ihop och skickas ut till studenter, samt alla företag inom den grafiska branschen i Sverige. Fatta vad coolt, egentligen.
Det går inte att trycka på hur mycket man lär sig av att vara med och arbeta med ett sådant här projekt, där man är med om hela processen – så otroligt mycket mer än någon kurs man kan läsa. Projektet sträcker sig från och med november, till någon gång i maj, då kartongerna med tidningarna dimper ned på campus.
Är man intresserad av att vara med – maila eller ring Axel Hammarbäck, på axel.hammarback@tidningenuttryck.se, 0706910093. Läs förra årets, och tidigare nummer, på www.tidningenuttryck.se
Ha det gott, hoppas vi hörs.
/Axel Hammarbäck – chefredaktör Uttryck 2012
Bild för Alexander Granskog

Alexander Granskog

Kommentera

Genom att skicka detta formulär, accepterar du Molloms sekretesspolicy.