Nyheter & Event

13 maj 2014

En liten hälsning från ordförande

Imorgon är det 14 maj. Imorgon är det exakt ett år sedan jag, med hjärtat i halsgropen, ställde mig upp på sektionsmöte 4 när det var dags för punkten ”val av Ordförande”. Peppad, totalt livrädd och lugn på samma gång klev jag stegen fram och hamnade framför alla.

Sedan blir minnena lite dimmiga. Visst, jag höll en presentation, men vad svarade jag egentligen på alla frågor? Hur länge satt jag utanför dörren när mötet diskuterade? Det minns jag inte. Däremot en sak som jag definitivt minns är att jag skrev dagbok den kväll jag fick reda på att jag blivit vald – jag kan lova att jag aldrig använt så många utropstecken på en och samma sida innan. Det var stort. Det är stort. Det är mäktigt och ansvarsfullt och galet och så himla stort att bli vald till ordförande.

Idag kan jag inte riktigt förstå vart tiden tagit vägen. Under det här året har jag lärt känna så många människor som jag aldrig skulle lärt känna annars, lärt mig saker som jag definitivt aldrig skulle lärt mig i en skolbänk, tränat på ledarskap på riktigt och haft otroligt roligt. Även om det såklart varit jobbigt emellanåt har jag inte en enda sekund ångrat att jag faktiskt vågade kandidera.

Nu är det snart dags igen. På lördag är det sektionsmöte 4 återigen. Läget är lite annorlunda än för ett år sedan när jag kandiderade. I år har vi en annan sorts valberedning. Det betyder att det finns valhandlingar inför mötet, som från och med idag är officiella. Det betyder att det från och med idag är officiellt att det inte finns någon som sökt till att bli min efterträdare. Så kan vi ju såklart inte ha det. Därför har vi nu öppnat upp för möjligheten att intressekandidera till ordförande. När du gör en intressekandidatur talar du om för SM att du är intresserad av att söka, om valet skulle öppnas upp för fri nominering. Det här är en bra grej och en chans att ta tillvara på. Det är en chans för dig att förbereda dig mer än jag hann göra samt en chans för SM att prata med dig innan lördag.

Inte övertygad ännu? I så fall kan jag berätta lite mer konkret vad en ordförande faktiskt gör.

Ordföranderollen består av många olika delar. En del är såklart plugg och skola, precis som vanligt. (Ordföranderollen ska i teorin gå att kombinera med vanliga studier och ja, det funkar i praktiken också.) Sedan är det styrelsemöten, råd på kåren, middagar, ”team CSC”, representationsfester, tal för de nyantagna, möten med KTH och CSC, sektionsmöten, lunchmöten, funktionärshäng, en överfull mejlinkorg. Det är idéer, visioner, konflikter, lösningar, formalia, utmaningar och någon som behöver din åsikt eller underskrift. Det är sektionens nutid, framtid och fritid, medlemmarnas intressen, alla nämnder, utbildningsbevakningen och studentinflytandet. Men framförallt är ordföranderollen en ledarroll där det viktigaste är att jobba tillsammans med alla de fantastiska människor som finns i sektionen för att göra den ännu bättre. För att passa som ordförande behöver du inte veta allt om sektionen eller ha suttit i styrelsen innan. Du behöver inte idag kunna formulera all formalia som sägs på mötena. Du behöver inte ha åsikter och idéer om allt och ha alla svar. Det är lika klyschigt som det är sant att om du bara har viljan att göra det, viljan att lära dig och ser utmaningen i att ta ett stort ansvar så är chansen stor att det är Du som är rätt person för det här uppdraget. Jag kommer göra allt jag kan för att svara på frågor, hjälpa dig och stötta dig inför valet. Efter valet kommer jag göra allt jag kan och lite till för att du, och hela styrelsen, ska få den bästa överlämning ni kan få.

Man kan vara ordförande på många olika sätt. Vilket är ditt sätt? Intressekandidera genom att skicka ditt namn till val@media.kth.se. Och om det är så att det är ditt namn som passar in i listan här nedan… HÖR AV DIG.

............?, sektionsordförande 14/15
Terese Skoog, sektionsordförande 13/14
Johan Lundh Heinstedt, sektionsordförande 12/13
Stephanie Dawoud, sektionsordförande 11/12
Sara Cecilia, sektionsordförande 10/11

//Terese Skoog
terese.skoog@gmail.com eller ordf@media.kth.se
076-8320920 

Bild för Terese Skoog

Terese Skoog

Kommentera

Genom att skicka detta formulär, accepterar du Molloms sekretesspolicy.