Nyheter & Event

12 mars 2020

Information angående COVID-19 (Coronaviruset)

VIKTIG INFORMATION OM COVID-19 FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ KTH

VIKTIG INFORMATION OM COVID-19 FÖR DIG SOM STUDERAR VID KTH (ÄVEN OM TENTOR) - KTH uppmanar alla studenter som rest in från de områden där Folkhälsomyndigheten uppger att smittspridning pågår (“riskområden”) att inte komma till KTH under 14 dagar efter ankomst till Sverige. Om detta gäller dig ska du kontakta skolans utbildningskansli per telefon eller e-post.

TENTAMEN: För studenter som redan befunnit sig i ett land/region när smittutbrott av covid-19 konstaterats och följaktligen inte kunnat planera för att undvika det så ger KTH rätt till extra examination efter att karantäntiden passerat. Detta gäller inte om smittutbrottet i regionen redan var konstaterat när studenten åkte dit.

EVENT: Regeringen har begränsat event med över 500 deltagare och THS har därför bl.a. valt att ställa in tentapuben. Mindre event såsom THS fredagspubar kommer att vara öppna som vanligt och sektionen för Medietekniks verksamhet kommer fortsätta som vanligt.

Om ni vill läsa mer om vad som sker i dagsläget kan ni läsa mer från följande källor:
KTH: https://intra.kth.se/aktuellt/nyheter/angaende-det-nya-coronaviruset-cov...
THS: https://ths.kth.se/corona
Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuell...

Kom ihåg att vara källkritiska och inte sprida falska rykten! Om ni får höra rykten eller tror att det föregår ryktesspridning får ni gärna kontakta oss på styrelsen@medieteknik.com. Ni är även välkomna att kontakta oss om ni undrar över något eller bara vill veta mer om situationen.

Bild för Oliver Kamruzzaman

Oliver Kamruzzaman

Kommentera

Genom att skicka detta formulär, accepterar du Molloms sekretesspolicy.