Nyheter & Event

7 maj 2020

KTH rekryterar nya studentambassadörer!

Jobbet som studentambassadör är ett roligt, flexibelt och meriterande jobb som du kan ha vid sidan av dina studier på KTH. Ta chansen och representera KTH och Medieteknik! Anmälan stänger 20 maj.

Mer information
Jobbet som studentambassadör är ett roligt, flexibelt och meriterande jobb som du kan ha vid sidan av dina studier på KTH. Som studentambassadör jobbar du med att informera och inspirera presumtiva studenter till att söka en utbildning på KTH. Du reser tillsammans med andra studentambassadörer till gymnasieskolor och minimässor i hela landet (främst utanför Stockholm) för att hålla inspirationsseminarium och informera vid bokbord. Du svarar även på frågor som presumtiva studenter ställer på webbsidan ” Fråga en KTH-student ”. Som studentambassadör kan du även jobba med stora evenemang som utbildningsmässor och Öppet hus.

För att kunna inspirera och väcka intresse på bästa sätt deltar du i ett utbildningsprogram med fokus på ungdomskommunikation och presentationsteknik som har skräddarsytts för KTH:s studentambassadörer. Det är dock viktigt att du redan från början tycker om att förändra attityder, att prata med och inför andra människor samt att du vill utveckla och förbättra din presentationsteknik.

Arbetet kräver att du tar eget ansvar, är lösningsfokuserad och kan samarbeta med olika typer av människor. Jobbet innebär en hel del resande utanför Stockholmsregionen. I jobbet ingår bokning av resor och att självständigt ta kontakt med studievägledare och andra representanter i samband med ditt uppdrag.

Uppdraget startar i och med den obligatoriska utbildningshelgen 3-4 oktober och fortsätter under hela läsåret 2020-2021, med möjlighet till förlängning. Intensiteten i arbetet är störst under perioden januari - april. I år kommer vi att anställa runt tjugofem nya studentambassadörer. Vår ambition är att ha en spridning av studentambassadörer från olika utbildningar och campus samt en spridning gällande kön, geografisk härkomst och social bakgrund. Studenter med en annan hemort än Stockholm är särskilt välkomna att söka jobbet eftersom det är en fördel när man som ambassadör möter presumtiva studenter utanför Stockholmsregionen.

Intresserad?
Skicka in din jobbansökan med CV och personligt brev senast 20 maj till studentrekrytering@kth.se. Intervjuer sker löpandes.

Vid frågor hör av dig till Alina Lingnau (08-790 69 73) eller Johanna Franson (08-790 69 28), ansvariga för verksamheten med studentambassadörerna.

Bild för Oliver Kamruzzaman

Oliver Kamruzzaman

Kommentera

Genom att skicka detta formulär, accepterar du Molloms sekretesspolicy.