Sektionen

Johan Kasperi

Webmaster mellan januari 2012 och december 2014.

E-post: johan@kasperi.se

Webbplats: www.kasperi.se

Bild för Johan Kasperi
Förtroendeuppdrag

Webmaster

2014-01-01 till 2014-12-31

Webmaster

2013-01-01 till 2013-12-31

Webmaster

2012-01-01 till 2012-12-31
Nyheter av Johan Kasperi

Sök till METAspexet 2015

5 oktober 2014
Gå in på metaspexet.se och klicka dig vidare till anmälan för att söka till METAspexet.

Swedish Game Awards söker en ny projektledare!

4 juli 2014
Jag söker nu en efterträdare till nästa års projektledarpost för Swedish Game Awards. Swedish Game Awards är Nordens största spelutvecklartävling för studenter och oberoende utvecklare. Våra partners består av ledande företag inom spel och mjukvarubranschen.

Julhälsningen

28 december 2012
God Jul och Gott Nytt År önskar styrelsen på Sektionen för Medieteknik!

Inspirerande mentorsprogram med start vt2013

10 december 2012
NEXT9 är ett unikt mentorsprogram som drivs av Netlight Consulting för toppstudenter från landets främsta universitet och högskolor. Varje år handplockas nio drivna och talangfulla sistaårsstudenter för att ingå i detta skräddarsydda program.

Thesis-work inspirational evening

26 november 2012
This evening (Nov 26th) there will be a thesis-work inspirational meet starting at 17.30 in room E2. Alumni from the Media Tech program will be speaking about their experiences around the thesis-work, and give their advice on how to get started. They will also be answering any questions you have regarding this part of your education. The meeting is useful for anyone who is planning to do their thesis work during the Spring or Autumn of 2013, and is currently studying one of the master programs Media Technology, Media Management, or Human-Computer Interaction. Hope to see all of you there!

NLG söker ekonomiansvarig

20 november 2012
Har du koll på kronor? Nu har du chansen att bevisa det. Sök ekonomiansvarig och bli en viktig del av sektionsnämnden som har mest kontakt med näringslivet. Hör av dig till naringsliv@media.kth.se om du är intresserad eller har frågor.

Retrospelkväll

13 november 2012
Exakt. Nu på fredag kväll, från 17:17, visar QN sin uppskattning för alla gamla spel som format oss genom att hålla en retrospelkväll i META. Klassiska konsoler och spel har dragits in och kommer ställas upp. Plastiga knappar kommer frenetiskt hamras, prestigefulla turneringar kommer bittert utkämpas, trötta ögon kommer nostalgiskt vattnas. Ses där. It's-a me //Qulturnämnden

Kvällsföreläsning + Pub med Mediasmith

29 oktober 2012
Anmäl dig via: http://goo.gl/EIDHd Missa inte årets första kvällsföreläsning nu på torsdag den 1 november! Företaget är Mediasmith, ett konsultföretag inom mediestrategiutveckling. http://www.mediasmiths.com/ Det bjuds på mat och drinkbiljetter som senare kan lösas in mot valfri dryck på MKMs torsdagspub. Platserna är begränsade så anmäl dig på en gång via länken ovan. Tid: 18-19 Plats: Q2 Sedan pub! Vi ses där!

Enkät från Attentec

29 oktober 2012
Vet du vilka Attentec är? Du kanske känner till att Attentec är ett IT-konsultföretag som erbjuder sommar- och exjobb och gärna anställer duktiga nyexade mjukvaruutvecklare. Just nu genomför vi en enkätundersökning för att detta samarbete ska bli ännu bättre. Vi vill veta vilken bild du som student har av oss, och vilka aktiviteter du vill att vi ska erbjuda dig. Vi vore jättetacksamma om du vill fylla i vår enkät, det bidrar till ett bättre samarbete mellan din sektion och oss. Det tar bara några minuter!Till enkäten: http://www.easyresearch.se/s.asp?WID=873482&Pwd=14338643

Medietekniks Åre-resa 2013!

14 oktober 2012
Hej alla medietekniker! Årets Årereseledare calling (Vargen och Lukas)! Det är dags för detta fantastiska spektakel än en gång! För er som inte vet vad det är...fråga de äldre så får ni veta allt spännande om detta...om de minns nått vill säga! Datumen som gäller är kvällen lördagen 12:e januari till natten mellan den 17:e-18:e januari 2013! Det som kommer ingå i årets pris är: Boende Buss till Åre Liftkort Skiweekkort som ger rabatter på klubbar, hyra av skidutrustning och liknande! Sjukt massa kul häng, TT (taco&tequilakväll för de oinsatta, dock till självkostnadspris), afterskiröj, vi kommer dra ihop en avslutningsmiddag och en massa kul bus! Vi har i två olika boenden, det ena på Mitt i Åre som är lägenheter (23 platser) och det andra är ett halvpensionat, Åre Skilodge där frukost, sänglinne och städning ingår (28 platser, vi har hela pensionatet för oss själva!!! FEZT!!!) :D Priser för Mitt i Åre: 2625 kr Priset för Åre Skilodge: 3120 kr Vi ber om ursäkt för att boendet blev uppdelat, men det var det bästa vi kunde få fram med en sen anmälan och hoppas att det går bra ändå! De som har varit med i Phöseriet i år har förtur på denna resa. Utöver Phöseriet är det först till kvarn som gäller för övriga, så anmäl dig så fort som möjligt för att vara säker på att få en plats! Vi är tyvärr ute i lite sista sekunden, så därför måste man anmäla sig på detta formulär så fort som möjligt! LÄNK TILL FORMULÄRET: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFJqdV81Y3lZclNjd2VJTk4tRzJGVnc6MQ#gid=0 Anmälan är bindande och efter att ni har gjort er anmälan måste ni göra första delen av betalningen som är på 700 kr. Dessa 700 kr måste vi ha på vårt konto senast 17:e oktober! Kontot som gäller är: Clearingnummer: 83279 Kontonummer: 9142839787 Bank: Swedbank Märk med för- och efternamn så gott det går! Börja gärna prata ihop er redan nu om folk ni vill bo med så kommer ni underlätta för oss reseledare. Får vi inte ihop tillräckligt med anmälningar så kommer det tyvärr inte att bli någon Åre-resa, så se till att anmäla er nu! :)Puss och kram från Vargen och Lukas! Vid frågor, maila till johaolss@gmail.com eller lukas.haggstrom@gmail.com OBS! Anmälan är bindande!

Sök Ordförande för Näringslivsgruppen!

13 september 2012
Sektionen för Medieteknik söker Dig som är intresserad av att leda arbetet med sektionens kontakt med näringslivet och marknadsföra medietekniker för framtida arbetsgivare. Sök Ordförande för Näringslivsgruppen idag! Skulle det här kanske vara något för dig? Eller är du bara lite nyfiken och vill veta mer? Hör av dig till sektionens Styrelse - maila styrelsen@media.kth.se

Sök till ledningsgruppen för NLG!

14 augusti 2012
Kära medietekniker, Jag heter Louise Heurlin och för er som ännu inte vet det kommer jag att vara ansvarig för näringslivsgruppen under verksamhetsåret 12/13. Jag hoppas att alla har haft en grym sommar och nu är lika peppade som jag är på att göra detta läsår till det bästa någonsin! Det börjar bli hög tid att tillsätta ledningsposterna för näringslivsgruppen, så ta nu chansen att engagera dig och bidra till att skapa ett starkt varumärke för sektionen! Det är dags att sudda ut all förvirring kring vad vi medietekniker egentligen gör och visa företagen hur viktiga och bra vi är! De poster som ska tillsättas är följande: Vice näringslivsansvarig (Fd ansvarig: Love Larsson, leffe.leifs.son@gmail.com) Ekonomiansvarig (Fd ansvarig: Moa Bergsmark, moa.bergsmark@gmail.com) Företagsansvarig (Fd ansvarig: Douglas Törn-Persson, d.tornpersson@gmail.com) Event- och festansvarig (Fd ansvarig: Cim Nordling, cimnordling@gmail.com) Spons- och logistikansvarig (Fd ansvarig: Erik Bodin, erikbodin90@gmail.com) Webansvarig (Fd ansvarig: Jakob Florell, fikobjakon@gmail.com) Funderar du på att söka någon av posterna men har en del frågor? Tveka inte att kontakta någon av de tidigare ansvariga som kan svara på det mesta och hjälpa till med en ordentlig överlämning. Ni får så klart även maila till mig på naringsliv@media.kth.se med era frågor och funderingar. Vad väntar du på!? Spice up your life med lite näringslivskontakt! Anmäl ditt intresse HÄR!

Citygate söker omgående en Programmerare/Systemutvecklare

13 juni 2012
Vi behöver dig Citygate söker omgående en Programmerare/Systemutvecklare till vårt kontor i centrala Stockholm. Vi är en attraktiv arbetsgivare Citygate erbjuder sina medarbetare värden som är väsentliga: utmanande arbetsuppgifter som gör skillnad skickliga och sköna kollegor att inspireras av kontor med atmosfär och supercentralt läge mitt i Stockholm city diverse förmåner som tillgång till gym och rikskuponger Vår mission Stadsporten Citygate AB bildades 1997 av ledande svenska medieföretag som ett gemensamt utvecklingsbolag för att utveckla tjänster på Internet åt våra ägare. Vi har tre huvudverksamheter: Vi utvecklar nya tjänster för ägarnas webbsajter. Till exempel Lokus.se på Nerikes allehanda http://na.lokus.se, Familj på Dalaranas tidningar http://www.dt.se/familj/familjeannonser eller företagskatalogen på Västerbottens kuriren http://foretag.vk.se/Leta-foretag Vi bygger nya verksamheter som t.ex. Morningstar.se. Vi organiserar samverkan mellan de i nätverket organiserade mediehusen. Jobbet Du kommer att arbeta med utveckling av webbtjänster som finns på över 50 lokala nyhetssajter och inte minst för annonssajten Lokus.se. Våra webbtjänster är i huvudsak uppbyggda med C#, .NET och Microsoft SQL. Din bakgrund Du har minst 1 års arbetserfarenhet av liknande tjänst. Du har ett brinnande intresse för programmering. Du behärskar och har praktisk erfarenhet av webbutveckling i .NET samt goda kunskaper i Javascript, jquery, HTML och CSS. Erfarenhet av utveckling i MVC är meriterande. Som person är du självgående och driven, men inte rädd för att be om hjälp om du kör fast, eller lyssna när andra behöver bollplank. Vi ser gärna sökande av båda könen. Tillträde omgående. Ansökan Ansökan ska innehålla CV, personlig presentation och löneanspråk. Skicka din ansökan till jobba@citygate.se med "programmerare" som rubrik. För frågor kontakta VD via niklas.jonason@citygate.se.

Välbetalt – digital marknadsföring – för militärt intresserad!

11 juni 2012
Svenskt militärhistoriskt bibliotek söker en student för en tjänst inom IT och marknadsföring: - Du får ett välbetalt extrajobb under längre tid! - Du får praktisera det du lärt om digital marknadsföring! - Du får verka i marknadsföringens framkant, både tekniskt och idémässigt. Vet du vilket år slagskeppet Bismarck sänktes? Vilken ammunition som används i en k-pist m/45? Har du teknikkunnandet och ett militärt intresse så är du som klippt och skuren för tjänstgöring hos SMB. Ditt jobb kommer vara att skapa och administrera vår digitala marknadsföring samt att ta fram och administrera e-brevsutskick vilket är en betydande del i vår medlemsvärvning och en högprioriterad verksamhet för oss. Vi tror att du kommer att behöva arbeta 10-15 timmar per vecka med detta men det är till stor del dina möjligheter som får styra. Vi hoppas att rekrytera en student som kan stanna hos oss i minst ett par år. Vi söker dig som är student på KTH med kunskaper och erfarenhet av att skapa och administrera digital marknadsföring (främst Google Adwords). Du ska vara självgående och initiativrik med goda kunskaper inom HTML och CSS. Kunskaper inom PHP är meriterande. Rätt kandidat kommer att få tillfälle att utveckla sina kunskaper i marknadsföring och administration av stora mängder data. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med stor bredd och utöver din huvudskakliga tjänst kommer du få möjligheter att prova på och hjälpa till med en mängd stimulerande arbetsuppgifter. Du har med fördel gjort lumpen och har du ett militärt intresse kommer du stormtrivas hos oss! SMB är en välmående och kreativ stiftelse benägen alldeles invid KTH Campus Valhalla och vi sitter i samma lokaler som Försvarshögskolan. Passar du för jobbet? Skicka in din ansökan med CV och personligt brev med mail till oss på adressen nedan! Kontakt Marcus Naumann Bergmanmarcus.naumannbergman@smb.nu08-553 428 85

Jag vill ha dig!

11 juni 2012
Hej alla medianer och alla andra som tittar in här! Ett spexår, Medias första, har tagit vid sitt slut. Vi började från ingenstans och slutade med 3 slutsålda föreställningar. Ett stort tack till alla er som kom! Att få förverkliga en dröm, att vara producent och skapa en teater utan tidigare riktlinjer, var för mig riktigt stort och utvecklande och långt mer lärorikt än några HP. Nu har vi haft våra föreställningar och det är så jäkla coolt att vi klarade oss hela vägen. Vi gjorde det! Och det är nu jag kommer till ärendet och anledningen till varför jag skriver detta. En sådan här fantastisk möjlighet måste få fortsätta! Är du den vi söker till Direqtionen för METAspexet 12/13? KLART DU ÄR. Ta chansen och var med i ett kreativt projekt med gemenskap, stor frihet att forma METAspexet, skapande, ansvarstagande och att helt enkelt inte vara like a boss, utan the boss! Maila direqtionen@metaspexet.se med intresse, frågor och/eller annat. It's your time to be amazing! METAspexets Direqtion 11/12 via Elisabeth direqtionen@metaspexet.se

Shotbox söker utvecklare

30 maj 2012
Shotbox AB are developing a collaborative space for teams in the entertainment industry to create, edit and manage their productions. We are looking for two or three developers to enhance the team of four founders with more technical expertise. The founders are active in the film industry. To apply, email viktor@shotbox.se with an introduction about who you are and your skill-set.

Stipendium till sveriges bästa masterexjobb

21 maj 2012
Vi på Kapero tycker att examensarbetet är viktigt – genom det får man kunskaper, erfarenheter och en första nära kontakt med arbetslivet. Därför har vi valt att införa Kaperostipendiet på 15 000 kronor till det bästa examensarbetet på Masternivå inom Medieteknik i Sverige. Om du läser på KTH eller LIU kan din handledare nominera dig, men du kan också ansöka själv senast den sista juli genom att skicka in ditt färdiga examensarbete till: stipendium@kapero.se. Skriv också med namn, adress och telefonnummer. Examensarbetet ska vara godkänt någon gång från augusti 2011-juli 2012. Det vi tittar på när vi utvärderar är följande: Tydlig affärsnytta Smart och effektiv lösning på ett verkligt problem Tillämpbart inom en nära framtid Överförbart till andra företag Pedagogiskt presenterat Några tips inför exjobbet: Gör ett exjobb inom något du vill arbeta med Företaget bör ha ett konkret behov Gör en ”offert” som beskriver exjobbet till företaget innehållande: Mål, upplägg, leverans, affärsnytta/potential Några tips under själva exjobbet: Arbeta ute hos företaget Avgränsa och prioritera Skapa en projektplan med delmål Involvera företaget Boka upp handledaren på företaget tidigt för avstämningar Pilottesta Pedagogik i presentation Om Kapero Kapero är processkonsulter som effektiviserar marknadsavdelningar på Sveriges största företag. Det gör vi genom att optimera organisation, arbetsprocesser och inköp. Vi arbetar resultatbaserat och har uppnått besparingar på tiotals miljoner per kund.

Anmälan till kurs inom program

14 maj 2012
Sista dagen för anmälan till kurs inom program är framflyttad till 21 maj!

Dynabyte söker trainee

11 maj 2012
Utvecklas till konsult på DynabyteVi söker deltagare till vårt traineeprogram som startar efter sommaren. Dynabyte är ett konsultbolag med fokus på systemutveckling och systemintegration. De senaste fem åren har vi erbjudit ett konsultutbildningsprogram för nyanställda som kommer direkt från sin examen. För att som konsult kunna komma ut på roliga och spännande uppdrag krävs ofta att du redan har erfarenhet av liknande uppdrag. Som nyutexaminerad har man sällan hunnit skaffa sig den erfarenheten. Vi har utformat programmet just för att överbrygga detta gap och för att du snabbt ska kunna komma ut på kvalificerade uppdrag. I dagsläget har runt 40 av våra konsulter gått igenom programmet, många av dem började direkt efter sin civilingenjörs- eller systemvetarutbildning. Nu sitter de ute på intressanta och utmanande uppdrag ute hos våra kunder. Läs merDu kan läsa mer om vad traineeprogrammet innehåller på vår hemsida: http://www.dynabyte.se/konsultutbildning Kontakt & AnsökanFör att söka programmet vill vi att du stämmer in på följande beskrivning: Är färdig eller snart färdig med din examen Behärskar svenska och engelska i tal och skrift Är genuint intresserad av teknik Stämmer det in på dig? I så fall skicka oss ditt CV samt ett brev där du berättar lite mer om dig själv. Rekryteringsprocessen är redan igång så ju fortare du skickar in dem desto större chans att få vara med i nästa omgång. Ansökan skickar du till mats.oldin@dynabyte.se. Har du frågor så kontakta Mats på 0733-34 79 16.

Nya förtroendevalda på Sektionen!

10 maj 2012
I onsdags hade vi POP-UP möte där vi dessutom hade fyllnadsval av lite poster inför nästa verksamhetsår. Grattis till alla valda: Näringslivsgruppens ordförande: Louise Heurlin Kassör: Sofie Nilsson Studienämndens ordförande: Anton Warnhag Studerandeskyddsombud: Christian Croona Studeranderepresentant till CSC:s grundutbildningsgrupp: Philip Sköld Studeranderepresentant till CSC:s strategiska råd: Philip Sköld Internationell sekreterare: Pedro Hernández Det kommer bli ett grymt år! PS: Glöm inte att det fortfarande går att rösta på Ordförande för Sektionen under luncherna i META på fredag, måndag, samt tisdag!