Studier

Studera utomlands!

KTH samarbetar med flera av de bästa tekniska universiteten världen över. Detta innebär att du som student på KTH kan läsa en del av din utbildning i exempelvis Singapore, Frankrike eller Indien. Under 2011 läste 520 KTH-studenter utomlands.

Utlandsstudier ger värdefull erfarenhet

Främsta anledningen till att KTH vill att så många som möjligt ska läsa utomlands är att framtida arbetsgivare söker personer med utlandserfarenhet och språkkunskaper. Utlandserfarenhet gör dig helt enkelt mer eftertraktad på arbetsmarknaden!

Utlandsstudierna ska vara en del av din utbildning på KTH och studietiden behöver inte bli förlängd.

KTH erbjuder olika former av utlandsstudier:

  • Utbyte vid ett partneruniversitet
  • Kandidat- eller examensarbete utomlands
  • Dubbeldiplom
  • Sommarkurser
  • iLEAD - Entreprenörskap vid National University of Singapore (kombination av praktik och kurser)

KTH öppnar dörrar

Tack vare att KTH är ett välkänt och populärt universitet utomlands finns det ett brett utbud av utbytesavtal att välja bland för dig som student. KTH samarbetar med de bästa universiteten i Europa och med framstående universitet världen över. Som utbytesstudent behöver du inte betala någon terminsavgift.

Det bästa sättet att förbättra dina chanser på arbetsmarknaden

De flesta arbetsgivare värderar internationell erfarenhet och språkkunskaper mycket högt. Utlandsstudier ger dig både akademiska och personliga meriter, gör ditt CV mer attraktivt och dig själv mer konkurrenskraftig.

Ungefär var tredje student som tar examen från KTH har studerat utomlands vid något av KTH:s partneruniversitet eller gjort examensarbete utomlands. Över 60% av de färdiga civilingenjörererna som studerat utomlands uppger att det har hjälpt dem till ett bättre jobb.

Utan språkkunskaperna hade jag inte kommit ifråga för alla de uppdrag jag fått. Det är fortfarande ovanligt med tekniska kunskaper tillsammans med språkkunskaper.

Utbytesstudent vid Ecole Polytechnique, utdrag ur reseberättelse

Imperial College London har till stor del internationella studenter från hela världen, vilket bidrog till att jag under året fick ta del av flera kulturer och skaffade mig ett internationellt kontaktnät.

Utbytesstudent vid Imperial College, utdrag ur reseberättelse

Läs mer om utbytesstudier här